DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica: Érzelmes nap volt ez számomra

A gyakorlatilag volt csapatához visszatérő Robert Kubica számára különleges és érzelmekkel teli nap volt a szerdai, amikor először vezethette az Alfa Romeót. Az új gyermek pedig jól viselkedett.

Ugyan a két Alfa Romeo az időlista végén zárta az első barcelonai tesztnapot, tavalyról már tudjuk, hogy mit sem számítanak a köridők egy téli bejáratáson, különösen nem az első hét első napján.

Ilyenkor sokkal fontosabb a megbízhatóság, amit ki is emelt Robert Kubica, miután ő próbálhatta ki elsőként az Alfa Romeo C39-et, legalábbis a teszten, hiszen korábban már Fioranóban Kimi Raikkönen bejáratta a gépet.



Az emocionális napot túlélő Kubica úgy látja, jó napot zártak, de van még min dolgozniuk a csapatával, ahová korábban azt mondta, hogy tulajdonképpen hazatért: „Képzelhetik, mennyire különleges nap volt a mai a csapatnak és számomra is” – mondta Kubica, miután az Alfa Romeo tegnap leplezte le az új autót.

„Először gurulhattam pályára az Alfa Romeo Racing ORLEN pilótájaként. Egy új autó vezetése, a csapat új gyermeke mindig rengeteg érzelmet vált ki az emberekből, de ami igazán fontos volt, hogy produktív napot zárhattunk.”

„Meglehetősen simán alakult számunkra a délelőtt, majd a délután is” – mondta a lengyel, akitől a volánt Antonio Giovinazzi vette át az ebédszünetet követően. „Rengeteg dolgunk van még persze, de ez egy első naphoz képest nem is volt rossz” – összegzett Kubica. A második tesztnapon Kimi Raikkönen pakolja a köröket a C39-be.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: