DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Öt-tíz évről dönthet a szerződésével Hamilton

A világbajnok F1-es pilóta szerint nincs még konkrétum, de a legutóbbi tárgyalás is nagyon könnyen ment - a csapattal megvan a kölcsönös tisztelet, ugyanazok a céljaik, úgyhogy nincs semmi probléma.

Egyelőre nem írt alá új szerződést Lewis Hamilton, de mivel a Ferrari és a Red Bull is leszerződtett már egy-egy sztárpilótát a következő évekre, így mindenki azt várja, hogy a brit is hosszabbít a Mercedesszel. Leginkább csak a szerződés hossza, illetve a fizetés mértéke lehet kérdés - a világbajnok viszont nem sietteti a helyzetet.

"Őszintén szólva még nem gondolkodtam ezen túl sokat. Nem látok különösebb okot a sietségre, szerintem a céljaink össze vannak hangolva, biztos vagyok benne, hogy egy pár hónap múlva leülünk és beszélünk" - idézi Hamilton szavait a témában az Autosport. "Most azt a fontos, hogy felkészüljünk a szezonra, mert közeledik és jó formában akarjuk kezdeni. Szóval most nem ragadok le a szerződésnél."

ham_5



Hamilton szerint egyébként a csapattal kölcsönösen bíznak egymásban, tájékoztatják egymást az aktuális helyzetről - hozzátette, hogy szerencsésnek érzi magát amiatt, amilyen szabadságot ad neki a Mercedes az öltözködésével, a megszólalásaival kapcsolatban. "Mindenki látja az eredményeket, amiket az utóbbi években elértem, szóval folyamatosan bizonyítom, hogy ezek igazából segítenek még jobb pilótává válnom."

"Próbálom kitalálni, hogy mi legyen a következő öt-tíz évemben és a mostani döntések befolyásolják a jövőt is. Totóval a legutóbbi szerződéshosszabbításos megbeszélésünk nyolc-tíz órán át tartott, nincs semmi problémánk, hasonló értékeink, céljaink vannak és megvan a kölcsönös tisztelet" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: