DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica: Olyan voltam, mint egy mozgó sikán, de nekem ez is sokat jelentett

Bár már 35 éves és tavaly egy egészen csapnivaló szezont teljesített, a még a szezonjánál is pocsékabb Williamsszel, mégsem zárja ki, hogy egy nap újra visszatér a rajtrácsra.

A 2019-es szezon legnagyobb sztorija volt előzetesen, hogy az életveszélyes 2011-es ralibalesete után a Williams színeiben tér vissza Robert Kubica. Azonban a visszatérés nem sikerült túl fényesre, miután nem kapott versenyképes autót a lengyel.

George Russell mind a 21 alkalommal fölülkerekedett rajta a kvalifikációkon, azonban az istálló egyetlen pontját mégis Kubica szerezte, a kaotikusra sikerült Német Nagydíjon.

A lengyel pilóta a Przeglad Sportowynak nyilatkozott arról, hogy bár idén a DTM-ben fog indulni, amellett, hogy az Alfa Romeo tesztpilótája is lesz, mégsem mondott le a Formula-1-es visszatérésről.



„Lehetségesnek tartom” – válaszolta a visszatérését firtató kérdésre Robert Kubica. „Viszont annál valószínűbb, hogy a tavalyi Abu Dhabi Nagydíj volt az utolsó F1-es versenyem, de a Formula-1 mégiscsak Formula-1.”

„Realistán és okosan szeretnék válaszolni: öt-hat évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy képes leszek újból itt versenyezni, azonban én sosem zártam be ezt az ajtót és most itt vagyok” – mondta a lengyel, aki ezek után arra is kitért, kissé humorosan, hogyan élte meg a tavalyi szezont.

„Eleinte még próbálam pozitívan hozzáállni a dologhoz, de egy idő után rájöttem, hogy végső soron pont mindegy, hogy egy, vagy másfél másodpercet kapunk körönként. Olyan voltam, mint egy mozgó sikán, a startoknál pedig ugyanez járt a fejemben. Oké, most megelőzök két autót, de vajon mennyi időbe telik majd nekik, hogy kikerüljenek engem? Az élet néha kegyetlen, de összességében megérte. Nem volt könnyű, de számomra sokat jelentett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: