DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Ferrari már folytatást ajánlott Vettelnek

Egy Ferrari-bennfentes szerint a maranellói F1-es istálló kész tárgyalni a hosszabbításról Sebastian Vettellel, valóban az lehet a fő céljuk, hogy megtartsák a német pilótát.

A Ferrari-ügyekben talán leginkább bennfentesnek számító Leo Turrini szerint a Scuderia nem vacakol a pilótapiacon és a korábbi nyilatkozatokkal egybehangzó módon tett egy lépést Sebastian Vettel felé. A négyszeres világbajnok jelenlegi szerződése 2020 végén lejár és sokan már az F1-en kívül látják - a maranellóiak viszont úgy gondolják, hogy lehet benne még pár év.

Fontos hangsúlyozni, hogy Turrini nem azt írta, hogy konkrét szerződést ajánlottak Vettelnek, csak azt, hogy jelezték neki a szándékot, a hajlandóságot, vagyis hogy nyitottak a folytatásra és tárgyalhatnak a szerződés meghosszabbításáról. Tárgyalási alapnak viszont nyilvánvalóan jó Charles Leclerc kontraktusa, hiszen a Ferrarinak így különösebben nem kell kapkodnia...

vettel5_1



Turrini szerint egyébként a Ferrarit különösebben nem érdekli sem Daniel Ricciardo, sem Carlos Sainz, sem más, Lewis Hamilton érkezése nem tűnik reálisnak (már Hamilton is a Mercedesnél maradásáról beszél), Mattia Binotto csapatfőnük pedig nyíltan kimondta, hogy az első opció Vettel, először mindenképpen vele beszélnek.

Nyilván fontos lesz az idei autó teljesítménye, az pedig főleg, hogy Leclerc-rel való kapcsolatuk hogyan alakul a szezon során, de jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a felek kölcsönösen hajlanak a közös folytatásra 2020 után is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: