DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Merész célok a Racing Pointnál 2020-ra

Nagyon magasra helyezte a lécet Otmar Szafnauer: a csapatfőnök nem jelölt ki kisebb elvárást, mint a bajnokság negyedik helyét, közelebb a nagyokhoz, mint az istálló bármikor volt.

Új névadó szponzorral, ebből kifolyólag az eddigieknél is rózsaszínebb festéssel vág neki az idei évnek a Racing Point. A csapat utolsó szezonjára készül független formációként, 2021-et már az Aston Martin gyári istállójaként fogja megkezdeni, köszönhetően annak, hogy tulajdonosi körének vezetője, Lawrence Stroll bevásárolta magát a brit sportautómárkába.

A 2019-es bajnokság konstruktőri hetedik helyezettje a gyári korszakot megalapozva már idén a három nagycsapat fő üldözőjévé akar lépni – az ausztriai eseményen Otmar Szafnauer csapatfőnök meglepően magas célokat jelölt ki.



„Az erős negyedikek akarunk lenni idén. Közelebb akarunk kerülni a legjobb háromhoz, mint a múltban akármikor, és a középmezőny élén akarunk lenni. Az elmúlt év kissé nehéz volt számunkra, hetedik pozícióban végeztünk, a középcsoport hátsó traktusában. Idén előre akarunk lépni, arra a helyre, ahol normál esetben lenni tudunk. Ennek érdekében rengeteg fejlesztési munkát kellett végeznünk a tél folyamán” – idézi az Autosport Szafnauert. A „normál eset” arra vonatkozik, hogy az istálló, még a Force India alakjában, már végzett negyedikként, a középmezőny legjobbjaként az összetettben, 2016-ban és 2017-ben.

Az is igaz, hogy a verseny a mezőny sűrűjében kiélezettebb, mint bármikor: „Nem olyan könnyű a dolgunk, mivel a riválisok erősödnek. A McLaren igazán jó munkát végzett tavaly, a Renault mögött egy óriási autós cég áll, több mint 650 dolgozójuk van, nem lesz egyszerű legyőzni őket. A Honda-erőforrás megerősödésével még a Toro Rosso is igazán jól teljesített a tavalyi év vége felé” – sorolta a fő ellenfeleket Szafnauer.

Az amerikai-román csapatvezető bízik a csapat fejlesztőmunkájában és a Mercedes-motor javulásában. „Jó esélyünk lesz, hogy elérjük a kijelölt célokat” – mondta magabiztosan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: