DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az autó lefoglalásával fenyegetik a Ferrarit

Egy olasz szervezet jogi lépésekre készül az F1-es csapat ellen, amelynek idei autóján feltűntek a dohányipari háttérrel rendelkező Mission Winnow logói. Ezek a vád szerint dohányreklámok.

Alig két nappal a bemutatását követően máris balhé alakult ki a Ferrari új F1-es autója miatt, amely idén is magán hordozza a Phillip Morris dohányipari vállalathoz köthető Mission Winnow logóját. Az Európai Unión belül tilos dohányipari termékeket reklámozni, a cég pedig hiába tagadja már jó ideje, hogy nem cigarettát akar eladni az embereknek, a kezdeményezésük az első feltűnése óta rendszeresen falakba ütközik. A Ferrari tavaly ezt az üldözést annyival megoldotta, hogy helyszíntől függően többször leszedte és visszahelyezte a logókat, idén viszont hamar eldurvult a helyzet.

 sf10001_1



A keddi bemutatón követően egy fogyasztói jogokat védő olasz szervezet azzal fenyegette meg az istállót, hogy a fent említett okok miatt lefoglaltatja a versenyautót. A Codacons által kiadott közleményben kihangsúlyozták, hogy a helyi Egészségügyi Minisztérium is a kezdeményezés mögé állt, így közösen jogi lépéseket kezdeményeznek a Ferrari ellen.

A maranellóiak autóján először a 2018-as Japán Nagydíjon tűnt fel a szóban forgó márkanév, amit a következő szezon 21 versenyéből csak 11 alkalommal tudtak reklámozni az ellenállások miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: