DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Megint a motorját dicséri a Renault

Az erő megvan, már csak annyi kell, hogy minden futamon ki is tudják ezt hozni a motorból - a motiváció adott, a háttérben pedig igyekeznek tovább fejleszteni a cégen.

Az autó nélküli autóbemutatón elhangzott néhány érdekes dolog a Renault részéről, például a motorfejlesztésért felelős mérnök, Remi Taffin is szót kapott. A szakember szerint az erőforrások ugyan sok kritikát kaptak a múltban, most már erős és megbízható az a bizonyos Renault-motor - legalábbis ő ezt állítja.

"Fontos volt, hogy a tavalyi szezonban egy megfelelő lépést tettünk előre az erőforrás teljesítményét illetően. Most az a cél, hogy ezt a bizonyos teljesítményét minden egyes futamon elérhessük. Az elmúlt idény végén demonstráltuk ezt, a monzai eredmény jól példázta az előrelépésünket" - magyarázta Taffin.

taff



Hozzátette, hogy nagy dolgok nem változtak 2020-ra, megpróbálják minél jobban beintegrálni a motort az új autóba és a lehető leghatékonyabbá tenni a rendszert, közben pedig továbbra is zajlanak a háttérmunkák. "Enstone-ban és most nálunk (Viry) is azon vagyunk, hogy felépítsünk egy olyan létesítményt, ami alkalmas a technologóia növekvő igényéhez. Folyékonyabbá akarjuk tenni a tervezési és fejlesztési folyamatunkat."

"Komoly energiát érezni nálunk. A tavalyi szezon a várakozásunk alatt sikerült, de fontos, hogy tanuljunk belőle és ezt a gyakorlatban is hasznosítsuk. Motiváltak vagyunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: