DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Már nincs elsőszámú pilóta a Ferrarin belül

A tavalyi szezonnal ellentétben idén nem lesz sorrend Sebastian Vettel és Charles Leclerc között – jelentette ki Mattia Binotto, aki Lewis Hamilton esetleges leigazolásáról is nyilatkozott.

Egy év alatt nagyot változott a Ferrari nézőpontja. Tavaly ilyenkor arról szóltak a hírek, hogy a Formula-1-es csapat egyértelmű szerepeket osztott ki a két pilótájára: kérdéses szituációkban a tapasztalt Sebastian Vettelé az elsőbbség, hiszen a fiatal Charles Leclerc-nek még van mit tanulnia. Egyetlen szezon kellett ahhoz, hogy ez megváltozzon, ugyanis Mattia Binotto a Ferrari idei autójának leleplezésén elmondta, már nem ez a helyzet.

vet-lec-action-20194



„Egy év alatt változtak a dolgok. Charles-nak most már van egy évnyi tapasztalata velünk. Tavaly ilyenkor kijelentettük, hogy Seb lesz az elsőszámú, de ennyi idő alatt bebizonyosodott, hogy mindketten képesek a legjobb eredményekért harcolni. Képesek egy szinten teljesíteni.”

Charles Leclerc hozzátette, Vettellel azon lesznek, hogy a nyílt küzdelem ne torkolljon olyan helyzetekbe, mint amit tavaly év végén láttunk, amikor a Brazil Nagydíjon a páros egymást ütötte ki a versenyből. „Valószínűleg biztonságosabb távolság lesz közöttünk. Azt hiszem, a Brazíliában történtekből mindketten tanultunk, ezért szabadon versenyezhetünk. Csapattársak vagyunk, szóval ilyen dolgok nem történhetnek velünk.”

Binotto egy másik kérdés kapcsán is tiszta vizet öntött a pohárba. Mivel Vettelnek és Lewis Hamiltonnak is év végén lejár a szerződése, felmerült a brit leigazolásának lehetősége. A csapatvezető kijelentette, számukra a négyszeres világbajnok a fontosabb. „Nyilván ez egy beszédtéma közöttünk, de számunkra ő az első. Kiemelkedő munkát végzett a téli szünet alatt, így hiszem, hogy jó szezont fog teljesíteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: