DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Wolff: Ez egy kétéves bajnokság lesz

A Mercedes F1-es vezére szerint náluk nincs motivációhiány és korábban is megoldottak már ilyen feladatokat, de most is kririkus lesz, hogy mennyit foglalkoznak a 2021-es autóval.

Toto Wolff szerint duplán fontos szezonra készül a Formula-1: egyrészt természetesen az idei bajnoki címért is mindent meg fognak tenni az élcsapatok, másrészt már most nagyon jól kell időzíteni a 2021-re való átállást és annak a teljesen új autónak a megtervezését. Aki ugyanis most hibázik, az jelentős hátrányból várhatja az új érát.

"Természetesen az új éra kezdetén a fejlődési és tanulási görbe még jóval meredekebb, szóval ha valaki itt hibázik és hónapokkal lemarad, az fél másodpercet is veszíthet körönként. Egyensúlyozni kell az erőforrásokkal, hogy mennyit fordítunk már a 2021-es autóra, ez kulcsfontosságú lesz" - idézi Wolff szavait az Autosport.

wulf



"Az idei bajnokság egy kétéves bajnokság lesz ezek miatt, mert nem csak 2020-ról szól majd. Ki kell tűzni a megfelelő célokat és tisztázni azt az egész szervezeten belül. Nálunk semmi sem utal arra, hogy motivációhiány lenne, a vereség fájdalma sokkal tovább tart, mint a győzelem élvezete. Most minden nullázódik" - tette hozzá.

"Már két szabályváltozáson átestünk a múltban, két ilyen kihívást leküzdöttünk, szeretjük ezt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: