DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ratcliffe: A Mercedes az öregemberek autója volt

Az INEOS elnöke, Jim Ratcliffe beszélt arról, mit jelent számukra a megállapodás a Mercedesszel, amely márkáról elmondta, mekkora fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, némi humorral fűszerezve.

Az INEOS név nem ismeretlen annak, aki járatos a sport világában, hiszen a kémiai vállalat kerékpáros és vitorlás csapatot is szponzorál, melyekkel folyamatos sikereket érnek el. A 67 éves brit üzletember elmondta, kissé lazább hangulatban, hogy mi ösztönözte őket a Mercedesszel való együttműködésre.

„Nagyra becsülünk egy olyan vállalatot, mint a Mercedes, amely ennyire élen jár a technológiai fejlesztésekben. Amikor a Mercedes szót meghallom, a fejemben a húsz évvel ezelőtti képek élnek. Taxisokra és öregemberekre gondolok. Akkoriban biztos, hogy nem vettem volna Mercedest” – mondta Ratcliffe.



Azonban azóta akkora fejlődésen ment keresztül a stuttgarti gyártó, hogy az INEOS elnökének már nemcsak saját Mercedese van, de még támogatója is lett a Formula-1-es csapatnak, a szerződés értelmében pedig a szponzori feliratok a felső légbeömlőnél és az első vezetőszárny véglapjainál megtalálhatók, bordó alapon, mely kissé szokatlan egy Ezüst Nyílon.

„A Mercedes Formula-1-ben elért sikerei nagyban emeltek a gyártó megítélésén. Ma már én magam is rendelkezem egy Mercedeszel, bár igaz, hogy ma már én is vénember vagyok” – viccelte el a dolgot Jim Ratcliffe.

Hétfőn mindenféle előzetes bejelentés nélkül mutatta be idei festését és jelentette be az új főszponzor érkezését a Mercedes, míg a 2020-as autóbemutatóra pénteken kerítenek majd sort.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: