DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Prost: Hamilton ma a legjobb versenyző

Alain Prost elmondta, szerinte kik lesznek a legnagyobb ellenfelei idén Lewis Hamiltonnak. Válaszában nincs meglepetés, a Red Bull és a Ferrari ifjú titánjairól van szó.

Alain Prost a Renault istállójának főtanácsadójaként dolgozik, mióta a francia csapat újra gyári alakulatként vesz rést a Formula-1-es világbajnokságban. A Renault aligha lesz idén kihívója a három nagycsapatnak, így házon kívülről nevezte meg a világbajnoki cím legnagyobb esélyeseit a francia legenda.

„A legkomplexebb versenyző manapság Lewis Hamilton” – kezdte Prost. „Ő a legtapasztaltabb és erős csapattal rendelkezik. Ugyanakkor Max Verstappen és Charles Leclerc egyaránt nagyszerű kilátásokkal rendelkeznek, így ők lesznek a legveszélyesebbek Hamiltonra nézve.”



„Verstappennek szüksége lesz rá, hogy egy kicsit lehiggadjon, mivel néha hiányzik némi megfontoltság bizonyos pillanatokban a mozdulataiból. Viszont ha mindezt meg tudja csinálni, akkor bármire képes lesz, feltéve, hogy versenyképes autót tudnak rakni alá” – mondta Prost a Le Parisiennek.

Ezután kitért új pilótájukra, Esteban Oconra, aki Daniel Ricciardo oldalán próbálja majd a lehető legtöbb pontot gyűjteni a Renault számára: „Volt egy kis akaratlan szabadsága, de ez is egyfajta tapasztalat. Érettebb lett tőle.”

Sok francia versenyző kerül hozzá hasonló helyzetbe. A világon egyre több és több a pénz, de nem Franciaországban” – mondta a négyszeres világbajnok, aki ezt követően beszélt a Renault szerdán bemutatkozó új versenygépéről is pár szót: „Természetesen csak egy bemutatóautó lesz, de néhány nappal később már mindenki megcsodálhatja teljes valójában is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: