Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. március 31. kedd
F1

Visszafojtott lélegzettel figyel a tulajdonos

Kritikus szezon elé néz a Haas F1-es csapata, amelynek alapítójában korábban már felmerült a visszavonulás gondolata. Gene Haas reménykedő érdeklődéssel szemléli az istálló munkáját.

Fennállásának első három évében a modern Formula-1 egyik legsikeresebb újoncként tartották számon a Haas istállóját. Az amerikai kiscsapat az első két évében két konstruktőri nyolcadik helyezést könyvelhetett el, majd 2018-ban az ötödikre sikerült előretörnie, ám a szárnyalás nem tartott sokáig. Az ezt követő szezon volt a története eddigi legrosszabbja, amikor csak a gyengélkedő Williamst tudta maga mögé utasítani. A csapattulajdonos nagy reményeket fűz a 2020-re épített autóhoz, amelytől jelentős előrelépést vár.

 

„Őszintén remélem, hogy a VF-20-assal visszatérhetünk a 2018-ban mutatott formánkhoz, amellyel megszereztük a konstruktőri ötödik helyezést. A 2019-es kemény szezon volt számunkra. Olyan tanulási folyamaton mentünk keresztül, ami előbb-utóbb minden csapatra vár. Bízom benne, hogy az így megszerzett tudással sikerül versenyképesebbé tenni a VF-20-at. A képességünk megvan ehhez, szervezetként ezt már bizonyítottuk” – idézte a RACER magazin Gene Haast, aki egészen biztos, hogy az F1-es alakulatát nem a mezőny végén akarja látni.

A páros évszámra eső szezonok eddig pozitívan alakultak számukra, talán a 2020 is szerencsét hoz nekik. A csapatvezető 

„A tavalyi év egyértelműen visszalépés volt számunkra, de mindannyian tanulunk az ilyen helyzetekből. Kénytelenek voltunk önvizsgálatot tartani. Várom már, hogy a VF-20 a pályán debütáljon. Az Ausztrál Nagydíjra való felkészülés során örömmel vennénk a megbízhatóságot, a sebességet és a sok tesztkilométert.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?