DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Magnussen F1-et, Le Mans-t és Daytonát is akar nyerni

A Haas F1-es pilótája szerint nem a hetedik helyekért versenyez, de még nem adta fel az álmát, vagyis az F1-es világbajnoki címet. Aztán más tervei is lennének.

Nehéz az élet a Formula-1 középmezőnyében, főleg hosszabb távon, hiszen a sportág csúcsa olyan messzire van a közepétől, hogy akinek nincs reális esélye topcsapathoz kerülni, annak elég kemény évei lehetnek, a győzelemre gyakorlatilag esélytelenül. Többen is beszéltek már erről az F1-ben, most Kevin Magnussen volt a soros:

kmag_3



"Azért vagyok a Formula-1-ben, mert az álmom, hogy világbajnok legyek, nem pedig az, hogy beférjek a legjobb tíz közé. Nem tudom elképzelni, hogy azzal töltöm az összes jó évemet versenyzőként, hogy a hetedik helyekért küzdök" - mondta Magnussen a dán BT-nek a témáról. Azt viszont hozzátette, még nem mondott le az álmáról.

"Kemény a dolog, de ha hosszú ideig felülteljesítek, akkor remélhetőleg elvisz majd egy topcsapat. Kiegyensúlyozottnak kell lennem addig, amíg kinyílik számomra ez az ajtó. Lesz olyan idő, amikor már nem hiszek abban, hogy világbajnok lehetek, de még nem tartok itt. Arról is álmodom, hogy nyerek Le Mans-ban, vagy Daytonában, de a Formula-1-es álom egy kicsit még mindig fényesebben ragyok" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: