DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Az FIA pályázatot írt ki az üzemanyagátfolyás-mérő eszközökre

Az FIA kiírta a pályázatot az üzemanyagátfolyás-mérő eszközök gyártására, melyet 2021-től egységesítenek, hogy csökkentsék a csapatok kiadásait és elkerüljék a tavalyihoz hasonló gondokat.

A tavalyi szezon legpikánsabb témája talán a Ferrari motorjainak szabályossága volt, miután Christian Horner szerint egyetlen tél alatt elképzelhetetlenül nagyot léptek előre az olaszok a teljesítmény terén.

Az ehhez hasonló problémák jövőbeli elkerülése érdekében, illetve miután bevezetik a költségvetési sapkát, a csapatok 2021-től egységes átfolyásmérő eszközöket kapnak, melyre az FIA ezen a héten írta ki a pályázatot.



A dokumentum tanúsága szerint március 13-ig lehet beadni a jelentkezést, ha valaki szeretné legyártani ezeket az alkatrészeket a 2021-es szezontól kezdve, az FIA pedig április közepe felé hozza majd meg a végleges döntését.

A sikeres pályázat beküldője 2021 és 2023 között láthatja majd el a száguldó cirkusz teljes mezőnyét az üzemanyagátfolyás-mérőkkel, a szerződésben pedig benne lesz egy egy, vagy két évre szóló opcionális szerződéshosszabbítás.

Az eszközöknek azonban olcsónak és egyben minőséginek is kell lenniük: „Az üzemanyagátfolyás-mérők eladási ára nem haladhatja meg az 5.000 dollárt és 100 óra futási garanciával kell, rendelkezzenek. A szervizelési díj pedig nem lehet több 500 dollárnál a 100 óra meghaladása után sem” – áll a pályázati felhívásban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: