DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Apuci túlságosan elkényezteti a kisfiát”

Vitalij Petrov menedzsere, Okszana Koszacsenko szerint teljességgel kizárt, hogy az Aston Martin a győzelmekért szálljon harcba a Formula-1-ben. Hacsak nem terveznek sok pénzt beleölni.

Okszana Koszacsenko, Vitalij Petrov korábbi F1-es pilóta menedzsere úgy gondolja, ma már lehetetlen újonc csapatként úgy beszállni a száguldó cirkuszba, hogy reális esélyei legyenek a győzelemre.

Egy módja van a siker elérésének: az elhivatottság és rengeteg pénz elköltése. „Talán idővel, ha az Aston Martin tényleg komolyan veszi a Formula-1-et” – válaszolta Koszacsenko az orosz Sportbox azon kérdésére, szerinte esélye lehet-e a brit gyártónak a győzelemre.



„Ugyanakkor én a szkeptikus emberek közé sorolom magam. Szerintem csak arról van szó, hogy apuka elkényezteti a kisfiát, hogy egy gyári csapatban versenyezhessen” – folytatta Koszacsenko az üzletről, amely a hírek szerint 600 millió dollárjába került Lawrence Strollnak.

„Nem hinném, hogy Lawrence olyan szinten gondolna a jövőre, hogy esetleg a fia visszavonulása után is jelen szeretne lenni az autóiparban és a motorsportban, hogy tovább pénzelje a fejlesztéseket.”

Az F1-es autóbemutatók – ugyan csak egy renderelt képsorozattal, de – már el is kezdődtek, a legtöbb versenygépet azonban egy hét múlva leleplezik. Erről is szót ejtett az orosz hölgy: „Nem számítok semmire, az autóbemutató sokkal inkább csak egy PR-esemény. Ami igazán számít, az majd a teszt lesz. Szeretném, ha két-három csapatnál többnek lenne esélye a győzelemre, de erre valószínűleg várni kell, mivel a csapatok jó része már inkább 2021-en dolgozik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: