DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Vietnámi Nagydíj is kérdésessé válhat

A koronavírus boríthatja a Kínai Nagydíjat, de a most debütáló vietnámi futammal kapcsolatban is jogos az aggodalom - egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a sorsa, bár vészhelyzet nincs.

Hamarosan végső döntés születhet arról, hogy mi lesz a Kínai Nagydíj sorsa, hiszen a koronavírus miatt jelenleg biztos, hogy nem lehet megrendezni és bár addig még van két hónap, a döntést időben kell meghozni - Ross Brawn arról beszélt, hogy későbbi időpontban is megrendezhetik, de erről egyeztetniük kell minden érintettel.

Szintén veszélyben lehet azonban a Vietnámi Nagydíj: a szezon harmadik futamát éppen Kína előtt rendeznék meg és mivel Hanoi is közel van Kínához, így ezzel kapcsolatban is növekszik az aggodalom. Törlésről, vagy halasztásról egyelőre nincs szó, a helyzetet mindenesetre fokozottan figyelik a verseny rendezői.

chine



"Aktívan figyeljünk és elemezzük a szituációt és annak alakulását. Jelen pillanatban semmi komoly hatásra nem számítunk a koronavírus miatt az áprilisi eseményen. Ugyanakkor továbbra is nagyon aktívan és szorosan fogjuk követni az eseményeket" - mondta a futam szóvivője az Independent kérdésére.

Ami Kínát illeti: Rossz Brawn szerint ők most a helyiek döntésére várnak, mert ők tudják, hogy mi a helyzet, végleges igenre vagy nemre a következő egy-két hétben lehet számítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: