DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton sem kell a Red Bullnak

Hiába tartják a valaha volt egyik legjobb F1-es pilótának, az energiaitalos istálló nem igényli Hamilton szolgálatait. Az alfahím csapaton belüli szerepét már kiosztották egy bizonyos Verstappennek.

Az utóbbi hetek-hónapok forró Formula-1-es témája Lewis Hamilton jövője. A hatszoros világbajnok szerződése év végén lejár a Mercedesszel, így már javában zajlanak a találgatások, egyáltalán marad-e a sorozatban, és ha igen, akkor melyik csapattal. A Red Bull istállójával ritkán hozták szóba, de Christian Horner leszögezte, nem is illene az ő üzletpolitikájukba. 

 ham-ver-20191



„Ő nem passzol a mi elképzeléseinkhez. Nekünk itt van Max [Verstappen]. Mindig is a fiatal tehetségek gondozása és fejlesztése volt a mi filozófiánk. Lewis nem ez a kategória” – jelentette ki a csapatfőnök, aki szerint Hamilton valószínűleg marad a Mercedesnél, csak az a kérdés, hogy mekkora fizetésért. 

„Két kulcsfontosságú pozíciót már betöltöttek [a mezőnyben]. A logika azt diktálja, hogy ha meg tudnak egyezni, akkor marad a jelenlegi csapatánál. Azonban az autóipari szektor jelenleg pénzügyi nyomás alatt van, és az elbocsátások közepette nehéz magyarázatot találni egy rekordnagyságú fizetésre. A Ferrari is opció lehet számára, de nem tudom megmondani, mennyiért.  Boldognak tűnik a jelenlegi környezetében, szóval miért is akarná ezt lecserélni csak azért, hogy más színben versenyezzen?” – fejtegette a témát Horner.

De nem Hamilton az egyetlen, akinek a neve felmerült a Red Bull-lal kapcsolatban. Sebastian Vettel négy világbajnoki címet szerzett a csapattal, és azt pletykálják, Charles Leclerc miatt visszatérne régi csapatához. Horner ezt is kizárta. „Nehéz elképzelni két alfát a csapatnál. Láthatják, a Ferrarinak milyen problémája van ezzel. A Red Bullnál mi lenne más? Ez egy nehéz helyzet, főleg a kiélezett helyzetekben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: