DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Olasz sajtó: A Ferrarinál egyre bizakodóbbak

A bennfentes olasz újságíró, Leo Turrini szerint ugyan még mindig nem tökéletesek a szélcsatornából és szimulátorból származó adatok, a Ferrari most már mégis derűlátóbb, mint két héttel ezelőtt.

Leo Turrini, megbízható olasz újságíró jelentette néhány héttel korábban, hogy a Ferrarinál aggódnak az új autó miatt, ugyanis nem tetszettek nekik a szélcsatornából és a szimulátoros tesztekből kapott adatok.

Viszont a mindig jól értesült Turrini szerint most már jobb a helyzet Maranellóban: „A legújabb visszajelzések már sokkal biztatóbbak” – írta saját blogján, a Quotidianón az olasz újságíró.

Már látszik a fény az alagút végén?


„Még nem teljesen zökkenőmentesek a folyamatok, de még mindig rengeteg idejük van. A végeredménytől függetlenül az a csapat célja, hogy egy kevésbé komplex autót kapjanak, mint tavaly, ami nem lesz ennyire hektikus a különböző stílusú pályákon.”

Tavaly év végén az egyik legizgalmasasabb témát a Ferrari erőforrásának legalitása szolgáltatta, Turrini szerint azonban emiatt nem aggódnak Maranellóban: „Meggyőződésük, hogy nem lesz semmi probléma a motorjuk teljesítményével.”

„Binottónak meggyőződése, hogy nem lesz gyengébb, mint a Mercedes, vagy a Honda erőforrása, ami a versenyzőket illeti, ott pedig nincs akkora szakadék köztük, mint amire a furcsán alakuló 2019-es szezon után számíthattunk volna” – mindez persze majd az aszfalton derül ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: