DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenbergnek nincsenek gondjai az alvással

Az F1-es mezőnyből tavaly kiszorult pilóta a távozásával kapcsolatban elárulta, megbékélt a sorsával. Szeretne tovább versenyezni, de azt sem bánja, ha az élete egyéb irányt vesz.

Nico Hülkenberg egy évtizednyi Formula-1-ben töltött időt követően tavaly maga mögött hagyta a száguldó cirkuszt, miután a Renault Esteban Ocont igazolta le a helyére. Eleinte úgy tűnt, a német versenyző karrierjében óriási potenciál van, ám a sikerek helyett az idő csak várakozást hozott magával. Többször került dobogós helyezés közelébe, ám egyszer sem érte ezt el. Egyik legjobb eredményét első szezonjában szerezte, amikor a Williamsszel pole-pozícióból rajtolhatott a 2010-es Brazil Nagydíjon. A beteljesületlen karrier ellenére a pilótában nincsenek rossz érzések, nem érzi befejezetlennek élete egyik legnagyobb fejezetét.

 hulk-2019-portre-abu



„Megtettem, amit meg kellett tennem, az évek során kiegyensúlyozottan és jól teljesítettem. Többször megtörtént, hogy a határon táncoltunk, mások nem kaptak munkát, rám viszont akkor is számítottak, és fizettek a versenyzésért. Ez jelent valamit. Persze jó lenne, ha másféle rekorddal rendelkeznék, és dobogós helyezéseim, futamgyőzelmeim és több pontom lenne. Tudom, hogy mi miatt nem ilyen irányt vettek a dolgok, de megbékéltem ezzel. Nyugodtan tudok aludni” – idézte őt a PlanetF1.

Hülkenberg a pole-pozíción kívül 511 ponttal, két leggyorsabb körrel és a legtöbb nagydíjrajt dobogós helyezés nélkül kellemetlen rekordjával írta be magát a sorozat történelemkönyvébe. A jövőjével kapcsolatban elárulta, szeretne továbbra is versenyezni, de ha ez nem jön össze, „az élet akkor is megy tovább”. Konkrétabb tervekről egyelőre nem esett szó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: