DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedes elhappolta a Ferrari szponzorát, így szinte biztosan marad az F1-ben

A Mercedes kedd este bejelentette, hogy több évre szóló megállapodást kötött az AMD nevű félvezetőgyártó vállalattal, ezzel alighanem pontot is téve a kiszállásról szóló pletykák végére.

A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a Daimler az F1-es csapat vezetőségével együtt február 14-én ül majd össze egy megbeszélésre, melynek fő témája az lesz, marad-e a stuttgarti vállalat gyártóként is a száguldó cirkuszban, vagy csak erőforrásokat szállít majd 2021-től.

Azonban kedden bejelentette a Mercedes, hogy egy többéves megállapodást írtak alá az AMD-vel, mely főként processzorokat gyárt, és nem mellesleg a Ferrari korábbi hűséges partnere volt. Ezzel alighanem el is dőlt a kérdés, hogy marad-e a Mercedes a Formula-1-ben 2020 után is.



„A partneri együttműködés kombinálja a két gyártó elkötelezettségét a teljesítmény iránt, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy az AMD logói a pilótafülke két oldalán lesznek láthatók a W11-esen, valamint a csapatruházaton, az overálon és a mérnöki központban is fel lesznek tüntetve” – áll a Mercedes közleményében.

Az egész közlemény legfontosabb pontja azonban mindenképpen a „többéves szerződés”, ami ugyebár magában foglalja, hogy az Ezüst Nyilak mégsem fognak kiszállni a száguldó cirkuszból. Ami pedig még inkább alátámaszthatja ezt, az az a tény, hogy a Financial Times néhány napja tényként közölte a hírt, hogy az INEOS-szal 20 milliós üzletet köt a Mercedes hamarosan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: