DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nagy fejlesztések, kisebb gondok a Mercedesnél

Andy Cowell szerint jelentős fejlesztéseket hoznak a motorokkal kapcsolatban és jól is állnak ezzel, de azért kisebb gondokkal meg kell küzdeniük - igaz, az is baj lenne, ha ezek nem jönnének elő.

Kőkeményen zajlik a munka a Mercedesnél, hiszen már február van és a címvédő istállót is szorítja a határidő. Andy Cowell, a hajtásláncért felelős főnök beszélt erről a csapat közösségi oldalán - nagy fejlesztéseket ígért, de bevallotta, hogy voltak azért hullámvölgyek az elmúlt időszakban.

cow



"Sok minden zajlik éppen Brixworth-ben, sok fejlesztés történik az egész erőforrással, az energiavisszanyerő-rendszerrel és a belsőégésű motorral kapcsolatban is. Ahogy mindig, úgy most is küzdünk azért néhány problémával, ahogy összerakjuk a dolgokat. Viszont ha nincsenek ilyenek, akkor nem próbálkozunk elég keményen" - mondta Cowell a munkáról.

"Szóval sok munkát fektetünk abba, hogy megépítsük a specifikációt, hosszútávra teszteljük, majd legyártjuk a motorokat a csapatnak, hogy beindíthassák az autóban. Aztán felkészítjük a tesztelésre" - magyarázta. Hozzátette: a legtöbb alkatrészt már elkészítették és az Ausztrál Nagydíjra szánt motorok összekészítésénél tartanak - természetesen nem csak a Mercedes, de a Racing Point és a Williams számára is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: