DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Újra a középmezőny élére törne a Racing Point

Az anyagi nehézségek elhárulásával ismét megcélozza az élcsapatok mögötti konstruktőri negyedik helyet az istálló: bár sok a kihívó, Otmar Szafnauer csapatfőnök szerint minden adott a sikerhez.

Az akkor még Force India néven futó csapat 2016-ban és 2017-ben is az előkelő negyedik helyen végzett a vb-tabellán, és 2018-ban is közel lettek volna ehhez, ha menet közben nem váltanak nevet és tulajdonost. A tavalyi év ellenben gyengébben sikerült a Sergio Perezzel és Lance Stroll-lal felálló Racing Point számára, hiszen csupán hetedikek lettek a konstruktőrök között. Otmar Szafnauer csapatvezető szerint ebben a 2018 közbeni anyagi bizonytalanság játszott komoly szerepet, viszont így, hogy rendeződtek a dolgaik, idén újra megcéloznák a középmezőny elejét:

racingpoint-2019-midfield-1



„Úgy vélem, mostanra rendeződött a helyzetünk, szóval idén olyan autót fogunk látni már az év elejétől kezdve, amelynek ott kell szerepelnie, ahol alapvetően a helyünk van, azaz a középmezőny élén” – idézi a Motorsport.com Szafnauer szavait, amelyek még a minapi Aston Martin-bejelentés előtt hangzottak el. „Ezt kell célul kitűznünk. Persze nem lesz egyszerű, hiszen mindenki erre a pozícióra vágyik: a McLaren, a Renault, a Toro Rosso, mi és a Sauber is. Mindenki erre áhítozik, miközben néhányan a top 3-at is célba vennék, pedig még mindig elég jelentős a különbség.”

Szafnauer szerint a Racing Pointnál minden adott a sikerhez: „A CFD-felszereléseink a legjobbak szintjén vannak, ahogy a szélcsatornáink is. Szóval minden szükséges infrastruktúra a rendelkezésünkre áll. Emellett felvettünk néhány remek szakembert az aero- és CFD-részlegre. Most már 465-en dolgoznak nálunk 405 helyett. És nem csak azért veszünk fel embereket, hogy többen legyünk, hanem a megfelelő szakemberekkel akarunk dolgozni. Korábban ezeket nem tehettük meg az anyagi helyzetünk miatt, most viszont már megtehetjük, és ezek mind roppant fontos dolgok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: