DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko: Egy kicsit hiányzik Ricciardo

Dr. Helmut Marko nagyon is elégedett Max Verstappen jelenlegi csapattársával, Alexander Albonnal, de azért elismerte, hogy hiányzik a csapat légkörének Daniel Ricciardo vidám jelenléte.

Az ausztrál versenyző 2018 nyarán jelentette be, hogy elhagyja a Red Bull csapatát és a Renault gyári istállójához csatlakozik, ezzel mintegy megmutatva, hogy ő sem bízik a Hondában. Egy szezon után elmondhatjuk, hogy rosszabb döntést aligha hozhatott volna.

A német Motorsport-magazin.com-nak nyilatkozott a csapat főtanácsadója, Dr. Helmut Marko, aki elmondta, mekkora meglepetés volt ez számukra: „Mindannyiunkat sokkolt, mikor elmondta, hogy a Renault-t választja.”



Az osztrák üzletember azt is elárulta, hogy elégedett a tavalyi újonc, Alex Albon eddigi teljesítményével, bár azért van, amiben nem tudja felvenni a mindig vidám Daniel Ricciardóval a versenyt.

„Alex nagyon jól teljesít eddig. Úgy érkezett meg a csapathoz szezon közben, hogy előtte egy másodpercig sem tesztelhette az autót, mégis minden versenyen pontot szerzett, leszámítva a Brazil Nagydíjat” – mondta Marko, ahol emlékezhetünk, hogy könnyedén a második lehetett volna a thai-brit pilóta, ha Hamilton nem forgatja ki őt.

„Rendkívül kritikus önmagával szemben, tudja hol tud fejlődni és ezt pozitív látni. Mindannyian abban reménykedünk, hogy jó társa lesz Maxnak idén. A csapatban jó az atmoszféra, de össze sem lehet hasonlítani azzal, mikor Daniel még nálunk versenyzett. Az egyik leggyorsabb pilóta és oda tudja tenni magát, amikor arra igazán szükség van, a viccelődései pedig egyértelműen hiányoznak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: