DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Közeleg az új generációs Montoya-Schumacher csata

Juan-Pablo Montoya előrejelzése szerint már csak pár évet kell várnunk, hogy ismét összecsapjon egymással a versenypályákon az a két vezetéknév, amelyek számos emlékezetes pillanatot okoztak a 2000-es évek Formula-1-ében.

Bár Michael Schumacher elsőszámú trónfosztóinak Fernando Alonsót és Kimi Raikkönent tekinthetjük, a generáció harmadik tagja, Juan Pablo Montoya is számtalan alkalommal tört borsot a német orra alá, ő viszont már nem várta meg, hogy esetleg eljöjjön az ő ideje, hiszen már 2006 közepén távozott az F1-es mezőnyből.

Mostanság azonban a továbbra is aktívan versenyző kolumbiai Lance Stroll mentoraként egyre sűrűbben visszajár a Formula-1-es paddockba, ahova immár elkíséri őt fia, a szintén autósportos karrierre készülő Sebastian is. A 2005-ös születésű fiú eddig gokartokban pallérozódott, idén azonban készül megtenni a nagy lépést a formulaautók felé, apja pedig reálisnak látja, hogy hamarosan kereszteződnek majd útjai a nála hat évvel idősebb és már a Formula-2-nél járó Mick Schumacherrel, egykori nagy riválisának fiával.

„Idén tölti be a 15. életévét, és az olasz Formula-4-ben fog debütálni” – mondta fiáról Montoya az Auto Bildnek. „Remekül szórakozunk a versenyeken, de neki kell eldöntenie, hogy mit szeretne elérni a sportban. Mindenesetre nagy potenciál lakozik benne, és hihetetlenül jól megy. Sebastian egy kicsivel fiatalabb Micknél, de úgy négy év múlva össze fognak találkozni valahol, amit már nagyon várok!”

montoya



Montoya szavait könnyű úgy értelmezni, hogy mindkettőjük számára F1-es karriert vízionál. Mick Schumacher tavaly első szezonját töltötte a csúcs előtti utolsó lépcsőfokon, a Formula-2-ben, amit a 12. helyen zárt, és ennél meggyőzőbb teljesítményre lesz szüksége idén, hogy indokolt legyen számára az esetleges 2021-es fellépés. Ami Sebastian Montoyát illeti, ő még hosszabb út előtt áll, hiszen egyelőre még csak néhány formulaautós teszt áll mögötte, és számos akadályt kell leküzdenie, hogy ideális esetben négy-öt éven belül megérkezhessen ugyanarra a szintre, mint apja egykori nemezisének csemetéje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: