Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 23. vasárnap
F1

Hamiltonnak a magánélete bánja az F1-et

A hatszoros F1-es világbajnoknak hihetetlenül nehéz kiegyensúlyozott magánéletet élnie úgy, hogy eközben pályán a lehető legjobbját nyújtja. A kettő együtt számára csak áldozatokkal működik.

Lewis Hamilton őszintén beszélt személyes problémáiról, amelyek az életstílusából és a karrierjéből fakadnak. Formula-1-es pilótaként az év döntő többségét otthonától távol tölti, így a kapcsolatait csak egy erősen korlátozott időszakban tudja ápolni. Csapattársa, Valtteri Bottas házassága tavaly év végén emiatt ment tönkre, amivel kapcsolatban Hamilton elmondta, neki sem könnyebb.

 hamilton-portre-20191„Szerintem a legtöbb sportoló helyzete hasonló. Talán annyi különbség lehet, hogy mi többet utazunk, így őrületesen sokat vagyunk távol, ami további terhet ró a kapcsolatainkra – főleg, amikor valami nem stimmel. Alapvetően a sportolók számára [fontos] a megfelelő hozzáállás. Meg kell találni az egyensúlyt az elkötelezettség és a minőségi idő, a pihenés kiélvezése között. Vannak, akik ezt képesek kézben tartani, például ott van Seb [Vettel]. Sokan boldog magánéletet élnek.”

A legnehezebb helyzet abból adódik, hogy egy élsportoló számára a karriernek kell az első helyen lennie, különben jönnek az elszántabbak, akik bedarálják a kevésbé elkötelezetteket. Ha pedig valaki igazán oda akarja tenni magát, annak a szabadidejének is egy jelentős részét a felkészülésre kell szánnia, így a magánélet lejjebb kerül a fontossági listán.

„Én személy szerint hihetetlenül nehéznek találom ezt. Amikor valaki a lehető legjobb akar lenni, akkor százszázalékosan el kell köteleződnie, hiszen mindenkiben csak egy bizonyos szint van, amit az életben nyújtani képes. Minden attól függ, mekkora áldozatot vagyunk hajlandóak hozni” – idézte a britet a Crash.net.

A száguldó cirkusz számára a következő években csak még nehezebbé válhat a helyzet, hiszen a Liberty Media azt a célt tűzte ki, hogy fokozatosan 25 körülire emeli az egy szezonban megrendezett futamok számát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?