DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Nem egészséges, ha az ellenfeled a legjobb barátod

Sosem volt balhé Lewis Hamilton és Valtteri Bottas között, a finn úgy érzi, közelebb állnak egymáshoz, mint bármikor: de ha kell, keményen csapnak össze.

Valtteri Bottas Mercedesnél töltött éveiben bebizonyította, hogy képes segíteni csapattársa, Lewis Hamilton bajnoki reményeit, de ha úgy alakul a helyzet, fel is veszi vele a kesztyűt, mint ahogy 2019 elején, amikor a finn a világbajnokságot is vezette. A két pilóta jó kapcsolatot ápol, de Bottas úgy gondolja, nem lehetnek legjobb barátok, akik egymás ellenfelei.



„Ha volt is feszültség, akkor kicsi. Képesek voltunk együtt dolgozni, és közelebb állunk egymáshoz, mint bármikor. Keményen versenyzünk egymással, de nagy problémáink sosem voltak” – idézi a PlanetF1.com Bottast, akinek viszonya Hamiltonnal egészen más, mint elődjének, Nico Rosbergnek. „Nem egészséges a legjobb barátod ellen versenyezni, a csapat viszont figyelmes, és tesz azért, hogy legyen kémia a pilótái között.”

A Ferrarival és a Red Bull-lal ellentétben a Mercedesnek még egy 2021-re szerződtetett pilótája sincs, bár sajtóhírek szerint Hamilton két évvel meg fogja hosszabbítani kontraktusát. Bottas számára nem is kérdés, hol akar versenyezni egy év múlva.

„Számomra magától értetődő folytatni a csapattal, mivel nagyon élvezem az itt szereplést. Jól teljesítünk együtt, és sokat tanulok velük, állandóan jobb versenyzővé válok. Ez az álláspontom jelenleg” – mondta a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: