DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Raikkönent nem érdekli a rekorddöntése

Az F1-es mezőny 2001-ben debütált veteránja idén minden valószínűség szerint történelmet fog írni, ami kicsit sem izgatja őt. Sokkal jobban érdekli a csapata fejlődése, és persze a családja.

Kimi Raikkönen idén olyan csúcsot állíthat be, amihez a riválisai hosszú évekig a közelébe sem érhetnek: övé lehet a legtöbb nagydíjrajt nehezen megdönthető rekordja. Jelenleg 313 indulással az örökranglista második helyén áll Rubens Barrichello mögött, aki karrierje során 323-ig jutott. Ha Raikkönen nyárig nem hagy ki egyet sem, akkor ezt a június végi Francia Nagydíjon beállíthatja, a július eleji Osztrák Nagydíjon pedig túl is lépheti. Persze a finn pilótát ez kicsit sem izgatja, hiszen számára egy statisztika semmilyen hozzáadott értéket nem képvisel. Ő inkább a csapata előmenetelével foglalkozik.

 rai-portre-20192



„Semmit nem jelent számomra. Az viszont izgatottá tesz, hogy újra lehetőségünk van tanulni, fejlődni, és kicsit közelebb kerülni az élmezőnyhöz. Viszont túl korai lenne még bármit mondani, majd az első versenyhétvégén kapunk tiszta képet, amikor beindítjuk az autókat” – nyilatkozta a csúcs kapcsán a Formula1.comnak Raikkönen, aki 2018 végén a mindig nagy figyelemmel járó ferraris versenyoverallját cserélte az Alfa Romeóéra. Ez több pozitív változást is hozott az életébe. 

„Azt nem érzem, hogy a nyomás változott volna. Jól akarunk teljesíteni, és ahogy már mondtam, kár, hogy [az Alfa Romeo] ennyire visszacsúszott. Pilótaként úgy látom, mindenki nyomást helyez magára, és összességében a csapattól független, hogy a hétvégéken mennyi munkát végzünk. A vezetés, a versenyzés változatlanul jelen van, és a megbeszélések is hasonlóak. A pályán kívül viszont kevésbé zsúfolt a menetrendem, ami pozitív. A központ közel van az otthonomhoz, így nem kell más országba utaznom, és valamivel több idő jut a családomra. Ez kellemes.”

A 40 éves finn az aktuális mezőny messze legtapasztaltabbja, de attól távol van, hogy ő legyen a valaha volt legidősebb pilóta, aki nagydíjon indult. Ez a cím Louis Chironé, aki az 1955-ös Monacói Nagydíjon 55 évesen állt rajthoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: