DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ocon és Verstappen nem beszél egymással

Esteban Ocon szerint a kettejük kapcsolata már a gokartos idők óta feszült, utána jött az F3-as bajnoki versenyfutás, majd az F1-ben is összecsaptak - az emlékezetes interlagosi lökdösődésről is kérdezték.

Emlékezetes fejezettel "ment szünetre" Max Verstappen és Esteban Ocon kapcsolata, hiszen a két pilóta a 2018-s Brazil Nagydíjon egymásnak feszült - és nemcsak az autóban, de azon kívül is, Verstappen annyira kiakadt a franciára, hogy meg is lökdöste. Az esetnek azóta nincs folytatása, hiszen Ocon tavaly nem volt a mezőny tagja - most viszont visszatér, úgyhogy az ESPN meg is kérdezte, hogy vajon beszélnek-e egymással.

ocover



"Hát... az utóbbi időben nem" - árulta el Ocon. "Profi pilóták vagyunk, szóval fontos, hogy ne kreáljunk problémákat és ami legutóbb a pályán történt, az maradjon is ott. Viszont nyilván volt köztünk feszültség, amikor egymás ellen versenyeztünk, de mindig megvolt köztünk a tisztelet egymás felé, ez a lényeg" - mondta erről.

És hogy miért ilyen az ő kapcsolatuk? "A gokartos időkben lett ilyen. Amióta találkoztunk, nagyon szoros csatákat vívtunk, ahogy egyébként Charles-lal (Leclerc-rel) is, de vele (Verstappennel) ezek a csaták még tüzesebbek voltak. Volt némi tűzijáték a gokartban, aztán az F3-ban is a bajnoki címért mentünk, óriási volt a rivalizálás, ahogy minden sportban így van két ember között. Viszont ahogy mondtam is, a legfontosabb, hogy van, ami a pályán zajlik és van, ami azon kívül. Azon kívül tisztelettel kell bánni egymással."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: