DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

A visszavonulásról beszélt Romain Grosjean

A francia pilótában a nehéz 2019-es szezon során felmerült, hogy maga mögött hagyja a száguldó cirkuszt, viszont annyi mindent szeret benne, hogy egyelőre marad. Elárulta, mi a célja.

grosjean-2019-portre1A tavalyi Formula-1-es szezon során voltak, akik már készpénznek vették, hogy Romain Grosjean karrierje véget ér. Csapata, a Haas eleve komoly technikai fennakadásokkal küzdött, és ezt csak tovább tetézte, hogy a két pilóta, Grosjean és Kevin Magnussen a versenyeken rendszeresen kárt okozott egymás autójában. Nyáron odáig fajult a helyzet, hogy már a csapatfőnök is tehetetlennek érezte magát, és ekkor voltak a leghangosabbak azok a hangok is, amelyek szerint minimum az egyik pilótától megválik a vezetés. Nagy meglepetésre azonban nem ez történt, Grosjean szerződését úgy hosszabbították meg, hogy előtte maga a pilóta is erősen elgondolkodott a karrierváltáson.



 

„Igen, gondoltam már rá, mivel számos tervem van a Formula-1 után. 33 évesen viszont még egészen fiatal vagyok, hiszen ott van Kimi [Raikkönen], aki 40 évesen is jól vezet. Mindenesetre a jelenlegi elképzelésem és vágyam az, hogy az F1-ben maradjak, találjak egy versenyképes autót és az élmezőnyben jól érezzem magam. Ha ez teljesül, akkor maradok, mivel szeretem a sorozatot, az utazást és a kihívásokat. Ez az én szenvedélyem.”

Grosjean 2019-ben nyolc nyolc gyűjtött össze, eggyel többet, mint ahányszor versenyekről kiesett. Magnussen két és félszer többet, 20-at szerzett a 21 verseny alatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: