DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Az Alfa Romeo teljesen új autót épít 2020-ra

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur elmondta, hogy a hinwiliek az alapoktól kezdték a 2020-as autó tervezését és annak ellenére, hogy nem sokban változnak a szabályok, új gépet építettek.

A legtöbb csapat csak a 2019-es versenygépét módosítja, fejlesztgeti, hiszen az idei évre nincsenek jelentős szabályváltozások, így nem is igazán lenne szükség arra, hogy valaki egy zsák pénzt dobjon ki egy új autó kifejlesztésére, mikor 2021-re ezt úgy is meg kell majd tenni.

Azonban az Alfa Romeónál másként gondolkodnak. A pénz már nyilvánvalóan nem akadály az olasz-svájci istállónak, miután Robert Kubica magával vitte a PKN Orlent, Lengyelország legnagyobb olajtársaságát, mint névadó szponzort.



Miután tavaly csak a nyolcadik helyen végeztek a konstruktőrök között, Frederic Vasseur szerint új megközelítésre van szükségük, mivel a tavalyi autóból nem lehetne már sokkal többet kihozni: „Egy teljesen új autót építünk” – mondta a csapatfőnök a Sport.pl-nek.

„Majd meglátjuk, hogy sikerült, de szerintem jó alapjaink vannak az előttünk álló szezonra. Javítanunk kell az alapokon, ahogyan azt tavaly megtanultuk, meg kell értenünk, mi akadályozott bennünket olyan sokszor.”

Már azt is tudni lehet, hogy az Alfa Romeo egy új szimulátort készít, mely Robert Kubica fő munkaeszköze lesz Hinwilben, hiszen eddig a Ferrari maranellói gépét használták: „Az év felétől már használhatják az Alfa Romeo pilótái az új szimulátort Hinwilben” – értesült a La Gazzetta dello Sport újságírója, Luigi Perna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: