DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Fittebb vagyok, mint valaha

Lewis Hamilton fittebbnek érzi magát, mint eddig bármikor, miközben a rekordbeállítást jelentő hetedik vb-címére hajt. Raikkönennek pedig fizetni fog, hogy ne ő legyen a legidősebb a mezőnyben.

Lewis Hamilton, aki január 7-én ünnepelte 35. születésnapját, nemrég elmondta, hogy idén egy gépezet lesz, azonban akad egy emberi tényező, amivel ő sem tud mit kezdeni: az életkor. Kimi Raikkönen tavaly töltötte a negyvenet, így Hamilton a második legidősebb versenyző a 2020-as rajtrácson.

A GQ Hype-nak elmondta Lewis Hamilton, hogy szeretné, ha ez jó ideig így is maradna: „El kell kezdenem fizetni Kiminek, hogy maradjon és ne én legyek a legöregebb” – viccelt a brit. „Szerencsére én úgy látom, hogy folytatni fogja.”



„Egyáltalán nem érzem magam öregnek. Fiatalabbnak érzem magam és fittebbnek, mint valaha. A jelenlegi tapasztalatommal már sokkal könnyebben megy minden. Fizikálisan sem olyan nehéz a topon tartani magam, mint a legtöbben gondolnák, de persze biztosan eljön egy pont, mikor ez ki fog ütközni.”

„Imádom, amit csinálok, a folyamatos kihívásokat. Szinte még meg sem nyertem a hatodikat, már azon kezdtünk dolgozni Bonóval (Peter Bonnington, Lewis Hamilton versenymérnöke – a szerk.), hogy miben tudnék javulni.”

„A 2019-es szezon egészen jól sikerült, bár voltam fent és lent is. Szeretnénk többet kihozni az időmérő edzésekből és úgy általánosságban többet tudni a gumikról. Mindig többet akarunk kihozni a technikából, ráadásul ezek a fiatal gyerekek is egyre éhesebbek és éhesebbek a sikerre, szóval duplán oda kell tennem magam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: