DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Apró örömök: A Williams elkészül a tesztre

Legalábbis Claire Williams szerint a törésteszten már át is mentek, pedig tavaly éppen ezzel volt nagy gondjuk - 2019-cel ellentétben most biztosak benne, hogy meglesz az autó Barcelonára.

Tavaly szégyenszemre el sem készült új F1-es autójával a Williams a barcelonai tesztek kezdetére, itt már egyértelműen lehetett látni, hogy a fellendülés helyett még sötétett év jön a legendás istálló számára. Claire Williams csapatfőnök most nagyon fogadkozik, hogy ezúttal másképp lesz és legalább elkészülnek a kiszabott határidőre.

"Elég kemény célokat tűztünk ki magunk elé a télre, különösen az aerodinamika tekintetében. Teljesítményt kell találnunk és közben megoldanunk néhány mechahnikai hibát is és ezek egyelőre jól haladnak. Természetesen a kulcsfontosságú cél az, hogy most időben ott legyen az autó a teszten és ott álljon a lámpáknál, amikor zöldre váltanak" - idézi Williams szavait az Autosport.

willa



"Nagyon magabiztos vagyok abban a tekintetben, hogy ez így is fog történni. Nagy ráhagyással dolgozunk az időt tekintve, így biztosítjuk azt, hogy ha valami balul is ütne ki, akkor is lenne lehetőségünk azt helyrehozni. A sikerünk egyik első jele, hogy átmentünk a törésteszten, méghozzá elsőre, nem úgy, mint tavaly, amikor sokszor megbuktunk, még a hatodik alkalommal is" - magyarázta.

Azt is hozzátette persze, hogy fejlődniük kell, fejlődni is fognak, az viszont kérdéses, hogy ez mit is fog érni valójában, hiszen közben a riválisok sem tétlenkednek...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: