DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Todt: Aki az F1-ben van érezze magát kiváltságosnak

Az eddigi leghosszabb szezonjára készül a Formula-1, miután 2020-ban 22 versenyt rendeznek meg. Todt szerint ezt el kell fogadniuk az F1-ben dolgozóknak, akik kiváltságosnak érezhetik magukat.

A 2021-es szezonban új alapokra helyezik a Formula-1-et a szabályok, a vezetőség pedig azt sem zárta ki, hogy hamarosan 25 állomásból fog állni a Formula-1-es versenynaptár, ami egészen hosszúvá és zsúfolttá teheti a szezont.

Az FIA elnöke, Jean Todt a Motorsport.com-nak adott interjújában azonban elmondta, hogy miközben a Földön 800 millióan éheznek, addig az F1-ben dolgozóknak kiváltságosnak kellene érezniük magukat, hiszen az álmukat üldözhetik.



 „Hosszú folyamat lesz, mire elérjük a 25 futamot. Rengeteg bírálat és kritika éri már most a 25 futamból álló versenynaptárat, pedig egyelőre még csak 22 van. Most erre kellene koncentrálni. Viszont más megközelítésből szeretnék most ehhez hozzáállni. Úgy érzem, mindannyia áldottak vagyunk, hogy egy olyan világban élünk, ahol azt csinálhatjuk, amit szeretünk. Mindenki, aki az F1-ben dolgozik, kiváltságos!”

„Természetesen ez együtt jár némi felelősséggel és munkával, de amikor én a Ferrarinál voltam, heti 6-7 napon át dolgoztam 18 órát, mivel megvolt a szenvedélyem, eredményt akartam elérni. Aztán ott van persze a család is. Ha valakinek van egy szerető családja, az meg fogja ezt a helyzetet érteni, ráadásul nyilvánvaló, hogy senki sem fogja ezt csinálni élete végéig. Higgyenek nekem, vannak olyan helyek, ahol a szerencsésebbek 30 dollárt kapnak havonta, ezt senkinek nem szabad elfelejtenie.”

„Haladnunk kell és el kell fogadnunk, hogy el fog jönni a 25 verseny ideje. Nyolcmilliárd ember él a Földön, melyből 800 millió éhezik és szomjazik, nem kapnak oltásokat és így tovább. Ugyan a mi dolgunk, hogy az F1-ről beszéljünk, ugyanakkor nem hunyhatunk szemet mi sem afölött, mi is zajlik másokkal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: