DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Williams csapott le a kiebrudalt Red Bull-juniorra

Dan Ticktum már nem a Red Bull juniorprogramjának tagja, ennek megfelelően új hely után kellett néznie. Le is szerződött fejlesztőpilótaként a Williamshez, ahol odáig vannak érte.

Nemrég a magyar kötődésű Roy Nissanyt szerződtette a Williams 2020-ra tesztpilótának, de nem ő volt az egyetlen igazolása. Szintén a csapathoz került a korábban a Red Bull juniorprogramjában pallérozódó Dan Ticktum is, a 2017-es és 2018-as makaói F3-győztes pedig nagyon jó benyomást tett Claire Williams ccsapatfőnökre.

„Izgalmas lesz Dannel dolgozni, nagyon várom már vele a közös munkát” - fogalmazott Williams a MotorsportWeeknek. „Amikor beültettük a szimulátorba, a csapatnál a srácok azt mondták, ő az egyik legjobb, akit valaha láttak. Úgy gondolom, óriási tehetséggel rendelkezik, nekünk csak ki kell ezt használnunk. De van ebben tapasztalatunk.”

03319020_002



Ticktumnak korábbi balhéi miatt még mindig elég negatív a megítélése, Williams erre is kitért. „Tudja, mit várunk tőle, nos, például, hogy hogy kell viselkednie. Egy 750 fős cspaatba illeszkedik be, ahol mindig is az volt a hozzáállás, hogy senki nem fontosabb a másiknál. Itt fel kell tűrnie mindenkinek az ingujját, és ki kell vennie a részét a munkából. De Dan tudja ezt, és azzal, amennyivel érettebb lett az évek során, leszegett fejjel meg fogja csinálni a rábízott munkát.”

Ticktum 2019-ben több helyen is (Super Formula, ázsiai F3-as téli bajnokság, Formula Regional) verenyzett, az ezekben a bajnokságokban összesen teljesített tizenöt versenyen dobogóra egyszer sem tudott állni, kétszer viszont övé volt a pole-pozíció.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: