DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Marko: Idén már a világbajnoki címért kell harcolnunk!

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko annyira magabiztos 2020-szal kapcsolatban, hogy a felkészülés alapján úgy érzi, idén már semmi nem lehet kifogás, amivel megmagyarázhatják, miért nem a vb-címért harcolnak.

A Red Bull 2020-nak is abban a reményben vág neki, hogy beleszólhat a világbajnoki címért folytatott harcba a Mercedes és a Ferrari mellett, ezzel kapcsolatban pedig nagyon rég fogalmaztak ennyire magabiztosan az istálló részéről.

„A vb-címért akarunk harcolni, ehhez pedig az autónknak rögtön az elejétől, a legelső verseny legelső métereitől kezdve” - fogalmazott Helmut Marko, a csapat tanácsadója a Motorsport-Total.com portálnak. „Mivel pedig a Honda előre tudott lépni még a tavalyihoz képest is, ez, úgy gondoljuk, meg is fog történni. Nem lehet több kifogásunk.”

00219006_135



Marko még a tavalyi szezon előtt öt futamgyőzelmet tűzött ki célnak, ebből végül három lett. Idén örülne, ha sikerülne rálicitálni a tavalyira - mármint az előzetesen, a szezon előtt eltervezett mennyiségre. „Jó lenne, ha ötnél több jönne össze” - gondolkozott el. 

A Red Bull 2019-et a konstruktőri tabella harmadik helyén zárta 417 ponttal, 87 pontos hátrányban a Ferrarihoz képest, valamint 322-vel lemaradva a Mercedestől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: