DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norrisnak hamarabb jött Rossi, mint az F1

A McLaren F1-es pilótája előbb rajongott az olasz motoros világbajnokért, mint a Formula-1-ért, de aztán jött egy gokart, ami mindent megváltoztatott. Gyermekkoráról mesélt a fiatal brit pilóta.

Lando Norris le sem tagadhatná, hogy Valentino Rossi az egyik példaképe. A tavalyi Olasz Nagydíj alkalmából egy, a legendás versenyzőére emlékeztető sisakfestéssel állt elő, F1-es debütálása előtt pedig az is megfordult a fejében, hogy az olasz rajtszámával, a 46-ossal köti össze nevét. A fiatal brit egy interjú során elárulta, a motoros világbajnokért igazából régebb óta rajong, mint a Formula-1-ért.

 norris-rossi-20191



„Valentinót már az F1 előtt is követtem, körülbelül négyéves korom óta. Ő volt az első versenyző, akire felfigyeltem. Kisgyerekként ő volt a példaképem, arról álmodtam, hogy olyan leszek, mint ő. Most is vannak közös dolgaink, például a sisakfestésünk és néhány dolog, amit mindketten csinálunk. Ő volt az a személy, aki miatt ma az vagyok, aki” – árulta el a McLaren pilótája az Autosport International színpadán, ahol a versenyzői karrierje kiindulópontjára is visszaemlékezett.

„Mindig is imádtam a versenyzést, az első alkalommal beleszerettem, amikor láttam. Először MotoGP-t néztem, aztán egy időben volt minden – F1, rali, GT, bármi, csak versenyzés legyen. Aztán körülbelül hat-hét éves lehettem, amikor ellátogattam életem első gokartversenyére. Azt mindenáron ki akartam próbálni, így megkaptam az első saját gokartomat, és így kezdődött az egész.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: