DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Smedley: Még ennél is lehet lejjebb a Williamsnek

Bár a Williams saját maga általában úgy fogalmaz, hogy már látják a fényt az alagút végén, Rob Smedley, az istálló korábbi vezető mérnöke szerint ez egyáltalán nem biztos.

2019 egy komoly mélypont volt a Williams életében, ugyanis hiába kilencszeres konstruktőri világbajnok az istálló, tavaly mindössze egyetlen pontot tudtak szerezni. Pedig 2015-ben még harmadikok voltak, azóta viszont látványos a mélyrepülés, 2019-ben pedig gyakorlatilag teljesen reménytelenül köröztek a mezőny végén. És ha valaki azt hinné, hogy ennél rosszabb már nem lehet (mondjuk maga a csapat), Rob Smedley, aki két éve távozott az istállótól, figyelmeztetett: dehogynem.

„Ugye van az a filozófia, hogy ennél rosszabb már nem jöhet. Viszont láttam én már annyit a motorsportban, és megfordultam annyi helyen, hogy tudjam: nagyon is lehet még egy adott pontnál is lejjebb” - fogalmazott Smedley a Reutersnek. „Már 2018 után, tavalyra vonatkoztatva is arról beszélt mindenki, hogy annál lejjebb nincs. Aztán mégis sikerült még annál is rosszabbul teljesítenie a Williamsnek tavaly. Sőt, már 2017-ben is erről volt szó. Szóval, ez egyáltalán nem biztos, hogy a legmélyebb pont.”

00219006_083



Szerinte nem is érdemes drasztikus átalakulással számolni. „Ha valaki azt hiszi, hogy a Williams azok után, hogy ennyire mélyen volt, idén visszatér a top 5-be, az szinte biztosan téved.”

A Williams komoly szponzorkeresésbe volt kénytelen kezdeni, miután az Alfánál tesztpilótaként leszerződő Robert Kubica vitte azokat is magával. „Amikor én is benne voltam a folyamatban, nem csak reménykedni akartam, mint most, kivülállóként, hanem egyenesen tragikusként éltem meg a helyzetet. Én még az a generáció vagyok, aki látta a világbajnok Williamset. Külső szemlélőként, szurkolóként nagyon rossz ezt látni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: