DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez a visszavonulást fontolgatja

A Racing Point pilótája sokakhoz hasonlóan az élmezőnyben versenyezne, és ha erre nem adódik lehetősége, akkor valószínűleg nem hosszabbítja meg a szerződését. 2021-ben bízik.

A középmezőnyben van egy kiegyensúlyozott, jó képességű, ám nem feltűnő pilóta, akiről ritkán esik szó: Sergio Perez az, aki idén a 10. Formula-1-es szezonjára készül, és aki a riválisaihoz hasonlóan arra vágyik, hogy egy igazán versenyképes autóban foglalhasson helyet. Erre azonban már egy évtizede vár, eredménytelenül. Aktuális csapatánál, a Force Indiából lett Racing Pointnál 2014 óta versenyez, előtte egy nem túl fényes időszakban a McLarennél volt, azt megelőzően pedig a Saubert erősítette. Képességeit jól tükrözi, hogy közepes autókkal immár nyolc dobogós helyezést szerzett, és ezek közül egyiket sem McLarennel. Ennyi idő elteltével érthető, hogy többre vágyik.

perez-portre-2019-teszt



„A szabályváltozások és az istállón belüli folyamatok reménnyel töltenek el, de persze realistának kell lennem, a Mercedes vagy a Ferrari pilótája nem leszek. Ez egy jó csapat, sokan lennének a helyemben, viszont jövőre lesz a tizedik évem az F1-ben, és ha nem változik a helyzetem, akkor nem valószínű, hogy szerződést hosszabbítok. Három év gyorsan eltelik az F1-ben, én optimista vagyok, készen állok futamgyőzelmekért harcolni.”

A mexikói pilóta aktuális szerződése 2022-ig tart, de már most úgy érzi, az évek alatt olyan közel került a munkatársaihoz, hogy egyáltalán nem bánnák, ha távozna tőlük. „Olyan régóta vagyok ezzel az alakulattal, hogy már a második családomként tekintek rá, emiatt biztosan elengednének, ha kapnék egy ajánlatot egy élcsapattól. De ha nem, ez egy fantasztikus hely számomra” – idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: