DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Szenzorral figyelte a nézőket az F1

A cél az volt, hogy a nézők izgalmi szintjét mérjék, miközben nézik az F1-et - ebből akarják kikövetkeztetni, hogy hogyan alakítsanak a szabályokon és hogy mi vonzza jobban az érdeklődést.

Érdekes dolgot jelentett be Pat Symonds az idei Autosport International keretein belül mondott beszédében: egy úgynevezett bőrszenzorral bizonyos nézők reakciót vizsgálták annak érdekében, hogy minél pontosabban lássák, mitől lesz izgalmas egy Formula-1-es futam. Ennek célja elsősorban az, hogy az izgalmi szintekhez igazítsák majd a szabályokat.

"Abszolút arra koncentrálunk, hogy mi jó a sportnak és mitől lesz jó egy verseny. Le lennének nyűgözve, ha tudnák, milyen mennyiségű elemzést végzünk ennek érdekében. Már ott tartunk, hogy bedrótoztunk embereket, miközben nézték a futamokat és egy szenzorral a bőrükön keresztül vizsgáltuk az érzelmeiket közben. Innentől kezdjük érteni, hogy mi a fontos" - mondta Symonds.

f1_12



"Most már a sportszabályokat is tervezhetjük a technikai szabályok után annak érdekében, hogy nagyobb arányban legyenek jó futamok. Nyilván nem lesz egy évben 21 olyan verseny, mint a tavalyi Német Nagydíj, ez nem fog megtörténni, de lehet mondjuk tizenöt nagyon jó és hat jó futam. Egyébként az emberek a futam végén döntik el, hogy az jó volt-e vagy sem, szóval ha a közepe jó, de a vége kiszámítható, akkor azt nem ítélik annyira jónak" - magyarázta.

Azt is hozzátette, hogy mivel eddig főleg a technikai szabályrendszerre koncentráltak 2021-gyel kapcsolatban, most sokkal nagyobb erőket mozgósítanak majd a sportszabályzat kialakítására.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: