DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo miatt nem tud elrejtőzni a Renault

Korábban elveszett a középmezőny sűrűjében, Ricciardo érkezésével azonban kikerült a rivaldafénybe a Renault csapata, aminek így felszínre kerültek a gyengeségei – vallotta be a csapatvezető.

2016-os Formula-1-es visszatérése óta a Renault egy stabilan fejlődő, de nem túl feltűnő istálló volt, amiről ritkán beszéltek az emberek. Ez akkor változott meg egyik pillanatról a másikra, amikor a népszerű hétszeres futamgyőztes, Daniel Ricciardo átigazolt hozzájuk, jelentős médiafigyelmet vonva az alakulatra. Cyril Abiteboul csapatvezető beismerte, ez olyan helyzetet teremtett, mintha egy színész elől két felvonás között, öltözködés közben rántották volna el a függönyt.

 ric-renault-20191



„A nagyszerű pilóták és a jobb motor miatt 2019 volt az az év, amikor már nem volt hová bújnunk, de az F1-ben erre nincs is lehetőség. Ennek köszönhetően derült fény arra, milyen intézkedésekre van szükség.”

Bár a Renault az utóbbi négy szezonból háromszor javított az év végi konstruktőri helyezésén, a tulajdonosok mégsem lehetnek elégedettek. Egy óriási autógyár támogatja a csapatot, amely ennek ellenére rendszeres megbízhatósági problémákkal küzd, és a teljesítménye is hagy kívánnivalót maga után. Abiteboul ezeket a problémákat részben arra az istállóra vezeti vissza, aminek romjaira 2015-ben elkezdtek építkezni.

„Olyan problémák jöttek felszínre, amelyek az előző évben [2018-ban] is jelen voltak. Talán amiatt nem szembesültünk ezekkel, mert akkor előrébb tudtunk lépni. A kilencedikről a hatodik helyre, majd onnan a negyedikre ugrottunk, ami túl sok volt. Szükségünk volt egy ilyen szezonra, hogy a szembesülhessünk a meg nem oldott problémákkal, amelyek egy része még a lotusos időszakból maradtak fenn. Ezek nélkül nem is tudnánk előrébb lépni” – idézte őt az Autosport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: