DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ő volt Ricciardo legnagyobb ellenfele

A Renault ausztrálja Verstappennel és Vettellel csapattársként küzdött meg, mikor azonban eddigi legnagyobb riválisáról kérdezték az F1-es mezőnyből, egy váratlan nevet említett.

Az ausztrál 2014-ben először ült topcsapat autójába a Red Bullnál, az előző négy világbajnoki címet megnyerő Sebastian Vettel mellett, akit első nekifutásra legyőzött a világbajnokságban. Ez volt egyetlen közös szezonjuk, Max Verstappennel viszont később három évet töltött együtt: a feltörekvő tehetség csak az utolsóban szerzett több pontot Ricciardónál. Ő mégsem a négyszeres világbajnokot vagy a holland ígéretet tartja eddigi legnagyobb ellenfelének, hanem Valtteri Bottast.

Bottas és Ricciardo 2013-ban


„Az alacsonyabb kategóriákban sokat versenyeztünk egymás ellen” – mondta a Top Gearnek adott interjúban. „Európában nem gokartoztam, ezért nincs olyan versenyző, akivel 10 éves koromtól versenyeznék. Bottas azonban ott volt már akkor, amikor Európában belevágtam a versenyzésbe, ugyanabban a bajnokságban. Együtt nőttünk fel, közben pedig végig volt egy rivalizálásnak nevezhető dolog köztünk.”

Bár a két versenyző eltérő útról került a Formula-1-be – Ricciardo 2011-ben debütált, a Formula Renault 3.5-ből fellépve, Bottas két évvel később a Formula-3 és GP3 irányából – alacsonyabb szinten, a Formula Renault 2.0 kategóriában ellenfelek voltak. 2008-ban az Európa-kupában Ricciardo nyerte a több futamot, de mindössze három pont különbséggel Bottasé lett a bajnoki cím.

Ugyanebben az interjúban elmondta, abból az évből silverstone-i összecsapása Bottasszal a mai napig a legnagyobb csata, amelyet vívott. Ricciardo az utolsó kanyarokban szerezte meg a győztes pozíciót. „Igazi adrenalinlöket volt” – emlékezett vissza.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: