DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Norris önkritikus: Hosszú listám van...

Lando Norris nem gondolja, hogy az erős első szezon elég, tudja, hogy rengeteg mindenben kell még fejlődnie - próbál is ezeken dolgozni a holtszezonban, hogy 2020-at még jobban kezdhesse.

Remek újoncszezont futott a Formula-1-ben Lando Norris, aki kétszer is a legjobbnak bizonyult a középmezőnyben és bár a balszerencséje miatt a tabellán nem ott végzett, ahol kellett volna, így sem lehet elégedetlen. A brit fiatal azonban abszolút önkritikus: pontosan tudja, hogy hol kell még fejlődnie, lehetőleg már 2020-ra.

"Vannak alapvető dolgok, amik ismétlődnek egy hétvége során, például hogy Carlos hogyan találja meg az idejét a kvalifikáción, hogy hogyan alkalmazkodik a körülményekhez, ilyesmi. Az egyik legnagyobb dolog, amin dolgozok a tél folyamán, az az autó ismerete: hogy tudjam, hogy hogyan működik, nem csak azt, hogy hogyan kell gyorsabban vezetni, vagy később fékezni" - mondta Norris az Autosportnak.

nor



"Fontos ez a beállítások szempontjából, hogy hogyan tudok többet kihozni az egész csomagból, hogyan tudom elérni, hogy az autó jobban passzoljon hozzám, vagy hogy én jobbak passzoljak hozzá. De vannak azért vezetéstechnikai dolgok is, amiken javítanom kell és minden hétvégén hasonlók - egy kicsit fejlődtem már, de nem eleget" - magyarázta tovább.

"Mire a következő szezon elkezdődik, ismét össze kell raknom mindent. Szóval vannak dolgok, amik ismétlődnek, vannak, amelyek a nagyobb tudásról, a több ismeretről szólnak. Azt hiszem, hogy elég erős listám van arról, hogy min kell dolgoznom" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: