DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Ricciardo: Mi még nem beszéltünk a szerződésről

Az ausztrál F1-es pilóta szerint még nem tárgyaltak arról a Renault-val, hogy mi lesz a szezon után - annak azért örülök, hogy pletykaszinten továbbra is emlegetik a Ferrarival kapcsolatban...

Ugyan Charles Leclerc után Max Verstappen sorsa is biztossá vált a 2020 utáni időkre, de több hely még így is kiadó az új szabályokkal nyitó érában - az egyik legérdekesebb személy Daniel Ricciardo lehet, aki aligha marad a Renault-nál, ha a topcsapatok közül valamelyiknél felszabadul számára egy hely. Ricciardo nemrég az ausztrál Sunday Timesnak beszélt a helyzetéről.

"Nincs szerződésem a 2020 utáni időszakra, de nincs ebben semmi személyes, egyelőre egyszerűen nem is beszéltünk semmiről. Még korán van. Szeretném, ha 2020-ra összeállnának a dolgok és maradnék, ez a legkönnyebb és legboldogabb forgatókönyv, bárcsak így lenne. Meglátjuk, hogy mi lesz, a szurkolók számára biztosan nagyon izgalmas lesz az átrendeződés" - mondta Ricciardo.

rictal



Ami pedig a Ferrarit illeti: "Szerintem erről mindig is szó lesz, mindig összekötöttek a Ferrarival az olasz gyökereim miatt. Jó, hogy beszélnek rólam, mint lehetséges opcióról, hogy benne van a nevem a felmerülő nevek között" - tette hozzá az ausztrál pilóta.

Ricciardo a következő szezon derekán már a 31. életévét fogja betölteni, éppen ideje lenne bajnokesélyes autóba ülnie a teljesítménye alapján - idén is egyértelműen legyőzte csapaton belül Nico Hülkenberget és Max Verstappen mellett is bizonyította, hogy mennyire jó. Eddig három pole-pozíciója és hét győzelme van az F1-ben, Mika Hakkinen pedig nemrég arról beszélt, hogy hiányzk neki Ricciardo az élmezőnyből - márpedig a Renault-val aligha fog oda visszatérni...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: