DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

McLaren: Mindkét pilótánk bajnok alkat

Komoly elismerést kapott az istálló vezetőségétől a McLaren pilótapárosa, Carlos Sainz és Lando Norris. A csapatfőnök és a vezérigazgató szerint lenyűgöző párost alkotnak ők ketten.

Szinte egyik szezonról a másikra 180 fokos fordulatot vett a McLaren Formula-1-es istállója, amely a gyötrelmes hondás évek után tavaly hirtelen a középmezőny élén találta magát. Persze erről jórészt a belső átszervezés tehet, de a csapat vezetősége szerint ugyanekkora szerepe van a formajavulásban az idei pilótapárosnak, Carlos Sainznak és Lando Norrisnak, akikről csak úgy áradozott a vezetőség.

 norris-sainz-portre-20191



„Sok változáson mentünk keresztül 2019-ben” – tekintett vissza Zak Brown vezérigazgató. „Először is, lett két új pilótánk, akik még nem nyertek világbajnoki címet, de kiváló munkát végeztek. Úgy vezettek, mint a jövőbeli bajnokok. Carlosnak ez volt az ötödik éve, és igazán jól teljesített. Gyors, erős versenyző, és nagyszerű vele dolgozni. Aztán ott van Lando, a valaha volt legfiatalabb brit pilóta, aki elképesztően érett. Tudtuk, hogy gyors lesz, de emellett tapasztalt versenyzőként vezetett. Ketten együtt a pályán és azon kívül is varázslatosak. Hosszú évekig szeretnénk velük dolgozni.”

Andreas Seidl csapatvezető egyetértett Brownnal. Szerinte a két pilótának alapvető szerepe van a csapat javuló formájában. „Mindenki számára nyilvánvaló, mennyire jól tudnak együtt dolgozni. Lelkesedéssel, nyitottsággal állnak a kihívásokhoz - tudják, hogy ez szükséges az alakulat fejlődéséhez. A versenyzők a sport hősei, még csapaton belül is felnézünk rájuk. Ha érezzük rajtuk az elköteleződést, akkor mi is minden egyes nap megtesszük a tőlünk telhetőt” – idézte őt a Crash.net.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: