DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes csak akkor szól, ha valami rossz

George Russell szerint a sikereivel ugyan elégedett az őt felfuttató csapat, de nem dicsérgetik folyamatosan, hogy milyen ügyes - az a dolga, hogy magas szinten teljesítsen, ez ennyire egyszerű.

Nem dicséri túl parádésan debütáló fiatalját a Mercedes: Toto Wolff és csapata nem nagyon foglalkozott a Williamsnél remeklő George Russell-lel 2019-ben. A brit pilóta 2017 óta tartozik a Mercedes junior programjához, back-to-back megnyerte a GP3-at és az F2-t is, majd tavaly 21-0-ra verte Robert Kubicát az időmérőkön F1-es újoncként - mégsem hívogatta őt az anyacsapat, hogy milyen jó munkát végez.

"A Mercedesszel mindig úgy mentek a dolgok, hogy nem mondják meg, ha jól teszem a dolgom, de azt azonnal megmondják, ha nem csinálom jól" - idézi a témával kapcsolatban Russell szavait az Autosport. "Amikor megnyertem a GP3-at, kaptam egy hívást, hogy 'szép volt', aztán már rá is tértünk az F2-re, illetve az F1-es szabadedzésekre."

russ_4



"Akkoriban úgy voltam vele, hogy éppen most lettem bajnok, biztosan kéne lennie egy győzelmi bulinak, vagy valaminek? Aztán amikor a Formula-2-be mentem, világos volt, hogy a cél a győzelem és ha nyerek, akkor F1-es ülést nyerek vele. Nyertem, elvégeztem a munkát, szóval most az F1-ben vagyok" - magyarázta.

"Hisznek bennem, hiszik, hogy megvan bennem a potenciál és ezt én is így gondolom. Azért fizetnek, hogy nagyon magas szinten teljesítsek és amikor ezt megteszem, akkor csak azt csinálom, amiért fizetnek. Ha egy postás kézbesíti a levelet, nem veregetik meg a vállát érte, mert ez a munkája" - tette hozzá.

"Ez a mentalitás és ők értékelik, amit valami különlegeset teszünk, de egy Formula-1-es csapatban ez van: mindenkinek megvan a dolga, amit el kell végeznie, amiért alkalmazzák. Ilyen világot élünk. Heti kapcsolatban vagyunk és látom őket a versenyeken, egyértelműen elégedettek azzal, amit most csinálok" - fejtette ki véleményét RUssell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: