DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Chandhok csúnyán leszólta a Ferrarit

A televíziós szakértő szerint az "örök alulteljesítő" olaszok tavaly annyi hibát vétettek, hogy az egy ponton már viccbe illett. Ezek nélkül világbajnoki esélyesnek tartotta volna Leclerc-t.

Az utóbbi évekhez hasonlóan a tavalyi Formula-1-es szezon során is a Ferrarinak volt a legjobb lehetősége arra, hogy elcsípje az évek óta domináló Mercedest. Csak volt, mivel ez most sem sikerült. Az Ezüst Nyilak 2019 első nyolc futamát úgy nyerték meg, hogy a vörösök több lehetőséget is elszalasztottak a sorozat megtörésére. Bahreinben Charles Leclerc műszaki hiba miatt vezető helyről kiesett, Sebastian Vettel győzelmi esélyesként megforgott, Kanadában pedig Vettelt egy manőver miatt vezető helyről megbüntették. Később aztán Brazíliában a páros össze is ütközött, tovább rontva az alakulat megítélésén. A Sky Sports szakértője szerint a fenti hibák nélkül a csapat méltó kihívója lehetett volna Lewis Hamiltonnak.

 vet-lec-action-20194



„Ha engem kérdeznek, az egész szezon félrecsúszott. Olyan sokat hibázott a Ferrari, Leclerc és Vettel, hogy ezek nélkül Leclerc kilenc pontos hátránnyal érkezhetett volna Abu Dhabiba Hamilton mögött. A világbajnoki küzdelem sokkal szorosabb is lehetett volna, de a Ferrari örök alulteljesítő” – fogalmazta meg véleményét a Sky Sports szakértője, aki szerint a csapat egyetlen szezon alatt annyit bakizott, hogy az egy szinten már nevetséges volt. 

„Szocsi egy viccbe illett, ahogy a harmadik körben megpróbáltak csapatutasítást alkalmazni. Sebnek a pilótafülkéből kellett ébresztőt fújnia, hogy először a Mercedeseket kellene lerázni. Monacóban [a Q1-ben a gumik miatt] nem küldték ki Leclerc egy újabb körre, de teljesen mindegy, hány szettet spórolnak meg, ha a pilótájuk kiesik. Ilyen alapvető dolgok voltak, amiket elnézve azon morfondírozik az ember, vajon mégis mit csinálnak?” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: