DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A McLaren saját magát is meglepte 2019-ben

A 2018-ban leigazolt csapatfőnök sem hitte volna, hogy a korábbi évek nehézségei után a wokingi csapat egyetlen szezon alatt ekkorát lép előre. Azt szeretné, ha jövőre is folytatódna ez a tendencia.

A 2017-es Formula-1-es szezon vége óta alig két év telt el, a McLaren akkori és mostani formája között viszont ég és föld a különbség. Az akkor még Honda-erőforrásokkal versenyző istálló Fernando Alonsóval és Stoffel Vandoorne-nal mindössze 30 megszerzett ponttal a konstruktőri kilencedik helyen zárt, ami messze elmarad a tavalyi 145 ponttól és negyedik helyezéstől. Ez olyan szintű előrelépés, amit az új, ám sokat látott csapatvezető sem tartott reálisnak, amikor 2018-ban leigazolt a wokingiakhoz.

 mclaren-actionbrazil-2019



„Amikor novemberben aláírtam a szerződést, nem számítottam rá, hogy a negyedik helyért fogunk harcolni. A középmezőny nagyon szoros, minden pontért meg kell izzadnunk, és minden a szezon végén dől el. A korábbi nehézségeket figyelembe véve óriásit léptünk előre, ami motivációval és energiával tölt fel minket” – nyilatkozta Andreas Seidl, aki először június végén szembesült vele, hogy már az aktuális szezonban képesek valami maradandót alkotni.

„Több kiemelkedő hétvégénk is volt. Az első a Francia Nagydíj, amelynek időmérőjén és futamán is egyértelműen a középmezőny legjobbjai voltunk. Ekkor ismertük fel, hogy felvehetjük a harcot a konstruktőri negyedik helyért. A másik ilyen pillanat az volt, amikor Brazíliában be is biztosítottuk a helyezést. Nem mindig mi voltunk a leggyorsabbak, de az eredmény azt tükrözi, hogy a legerősebbek viszont igen.”

„A szezon során fantasztikus volt látni, ahogy a csapat Wokingban keményen dolgozik, hogy fejlesztésekkel lásson el minket. Ahogy az autó gyorsult, ahogy a gyengeségeinket felismertük, ahogy a versenyhétvégéket lebonyolítottuk – ezek mind fantasztikusak voltak, így megérdemeljük ezt az eredményt” – idézte őt a Crash.net.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: