DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Ferrari: Ne Wolff legyen az F1 vezére

Louis Camilleri szerint ha Mattia Binotto neve merült volna fel Chase Carey utódjaként, fel lenne háborodova a paddock, méghozzá joggal - ugyanezt gondolja a Wolff-pletykákról is.

A 2019-es év során többször is szárnyra kaptak a pletykák, melyek szerint a közeljövőben Toto Wolff, a Mercedes jelenlegi vezére válthatja Chase Carey-t az F1 élén. Carey szerződése 2020 végén jár le és egyelőre képlékeny a folytatás - Wolff neve azonban már csak azért is érdekes, hiszen az utóbbi éveket domináló csapat vezetőjeként minimum megkérdőjelezhető lenne az ilyen jellegű szerepvállalása.

camilleri-vettel



Erről beszélt Louis Camilleri, a Ferrari vezérigazgatója is: "Szerintem ha bárki felelősséget vállal az F1-es vezetésében úgy, hogy aktív és fontos szerepe van egy bizonyos csapatnál évek óta, az ezzel azonnal konfliktusokat. Én személy szerint azt gondolom, hogy ez nem lenne egy jó dolog" - idézi az ő szavait a témában az Autosport.

Camilleri szerint egyébként Carey jó munkát végzett eddig és ő inkább azt támogatná, hogy maradjon a jelenlegi felállás. "Nem volt tapasztalata a Formula-1-ben, de a szórakoztatás világából jött és szerintem olyan vezérre van szükség, aki ilyen jellegű tapasztalattal rendelkezik. Én úgy érzem, hogy ha Mattia Binotto neve merült volna fel Chase Carey helyére, a paddock nem lenne túl boldog. Ez logikus" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: