DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris elmondta, hol kell javulnia a McLarennek

Lando Norris beszélt arról, hogy miben kell még fejlődnie a McLarennek - szerinte elégedettek lehetnek, de a három topcsapathoz képest még mindig nagy a lemaradásuk, úgyhogy sok a tennivalójuk.

A 2019-es F1-es szezon egyik meglepetéscsapata mindenképpen a McLaren volt, hiszen a wokingiak a teljesen új pilótapárosukkal és az új csapatvezetőjükkel óriásit léptek előre, az autó teljesítménye a csapat munkájával együtt kiemelkedett a középmezőnyből és tükörsimán húzták be a konstruktőri negyedik helyet. Lando Norris, a második idényére készülő brit piltóa viszont látja, hogy hol kell még leginkább fejlődni.

"Sok dolog nagyon jó, de még mindig sok olyan van, amin fejleszteni kell. Szerintem elégedettek lehetünk, de szerintem továbbra is hosszú út áll előttünk, hogy versenyezhessünk a Red Bull-lal, a Ferrarival és a Mercedesszel" - idézi Norris szavait a crash.net. És hogy miben látja a legtöbb lehetőséget?

nos



"Leszorítóerő, ez ennyire egyszerű. Ez a legnagyobb dolog és szerintem ebben fejlődtünk legtöbbet. Nemcsak hogy több leszorítóerő kell, de jobbá kell tenni a hatékonyságot és az autó karakterisztikáját, működnie kell különböző körülmények között, különbözá erősségű szélben, különböző típusú kanyarokban, különböző sebességtartományokban" - magyarázta.

"Ezen felül vannak még olyanok, mint a bokszkiállások, vagy dolgok az autó vezetésével kapcsolatban, amiben fejlődnünk kell. Javítanunk kell a csapatmunkánkon is. Az autónak bizonyos pályák nagyon feküdtek, másikak viszont egyáltalán nem és próbáljuk az autót minden helyszínen működőképessé tenni - ne legyen tökéletes egyik pályára sem, de legyen versenyképesebb ott, ahol nagyon szenvedtünk. Szóval igazából az autó karakterisztikája, hogy hogyan működik, ez a legnagyobb dolog, amin fejleszteni kell" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: