DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Abiteboul szerint a Renault egyre jobb

Cyril Abiteboul célja 2020-ra az, hogy minden eddiginél nagyobb ellenfelei legyenek a top 3 csapatnak, hosszú távú tervei között pedig továbbra is a futamgyőzelem szerepel 2021-re.

2019-ben a Renault nem tudott felérni oda, ahová szeretett volna, vagyis a középmezőny legelejére - a franciák ötödikek lettek az általuk motorral ellátott McLaren mögött. Hosszabb távon viszont a Renault célja nem csupán az, hogy ők legyen a középmezőny legerősebb csapata.

„Folyamatosan fejlődünk” - fogalmazott Cyril Abiteboul az F1 hivatalos weboldalának.

00119024_311



 

„Zak a McLarennél egy tendenciáról beszélt: 9., 6., aztán 4. hely. Igazából eggyel korábban pontosan ezt az ívet jártuk mi is végig, csak aztán idén nem sikerült megtartanunk a negyedik helyet. De nem is akarunk megragadni ezen a szinten, hogy most a negyedik vagy az ötödik helyen vagyunk. Nem elégedhetünk meg ezzel. Tudom, hogy Zak sem elégedett ezzel. Csökkentenünk kell a távolságot a topcsapatokhoz képest is.”

Abiteboul 2021-re, az új szabályok beköszöntére vár, amikor reményei szerint elkaphatják a Mercedes-Ferrari-Red Bull hármast. „Az lesz majd a következő szint, és továbbra is ez a célunk. Mindent ennek a 2021-ben beteljesülő hosszútávú projektnek rendeltünk alá, minden eköré épül. Az lesz az első lehetőségünk. De addig még ott van 2020 is. Vannak rövid távon elérendő céljaink is, ez adja a rövid távú nyomást. De ez a sportunk része, és teljesen rendben is van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: